SON terörist saldırılarda 2 şehit veren Afyonkarahisar'da öfke dinmiyor. 2004'te Şırnak'ta gazi olan Uzman Çavuş İsmail Kumartaşlı, düzenlenen protesto yürüyüşüne üniformasıyla katıldı. Bir anda kalabalıktan ayrılıp eylemini tek başına sürdüren gazi Kumartaşlı, “Gazi oldum, şehit olmak istiyorum, beni Şırnak'a gönderin'' diye bağırdı. Meydana Türk Bayrağı dikmeye çalışan Kumartaşlı, tabancasıyla da havaya bir el ateş açtı. Gazi Kumartaşlı, meydana gelen subaylar tarafından ikna edilerek sakinleştirildi. Hakkari'deki terörist saldırıda şehit düşen 2 askerin memleketi olan Afyonkarahisar'da tepki bitmek bilmiyor. Vatandaşların ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüp slogan attığı eylemde, bir anda kalabalığın arasından sıyrılan Gazi Uzman Çavuş İsmail Kumartaşlı, kentin en merkezi noktası olan Cumhuriyet Meydanı’na bayrak dikmeye çalıştı. Üniformasıyla eyleme katılan ve bayrağı meydanın ortasına dikmeye uğraşan gazi Kumartaşlı, “Arkadaşlarımın yanına gitmek istiyorum. Gazi oldum, şehit olmak istiyorum, beni Şırnak'a gönderin'' diye bağırdı. İsmail Kumartaşlı, “Gaziyim diye bana görev vermiyorlar. Eğer görevlendirilmezsem bugün burada Afyonkarahisar'ın 3'üncü şehidi olacağım'' diyerek tabancasına sarıldı. Havaya bir el ateş açan öfkeli gazi Kumartaşlı, yaklaşık yarım saat boyunca Emniyet Müdür Yardımcısı Müslüm Öztürk tarafından silahını bırakması yönünde ikna edilmeye çalışıldı.
ASKERLER İKNA ETTİ İkna olmayan gazi, yanına bir subayın gelmesini istedi. Garnizon Komutanlığı'ndan çağırılan bir binbaşı ile bir yarbay, yeniden askere alınmak isteyen Kumartaşlı'yı ikna ederek etkisiz hale getirdi. Komutanlara silahını veren Kumartaşlı, bayrağıyla birlikte askeri araca bindirilerek Garnizon Komutanlığı’na götürüldü.
ARACI MAYINA ÇARPMIŞ Evli ve 1 çocuk babası İsmail Kumartaşlı’nın 2004 yılında Şırnak’ta görevliyken mangasıyla birlikte araçlarının mayına çarptığı kaydedildi. Patlama sonucu, 4 erin şehit olduğu, Kumartaşlı’nın da yaralandığı anlaşıldı. Kumartaşlı'nın daha sonra gazi olarak malülen emekliye ayrıldığı kaydedildi.