Tüm avşar Köyü Halkı adına 1. yaşına giren Radyomuzu tebrik ediyor yayın hayatının uzun soluklu olmasını temenni ediyoruz. Radyomuzu http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=251794 uzantılı adresten, veya direk olarak http://www.avsarhaber.com sitemizin radyo avşar canlı yazan ikonunu tıklayarak dinleyebilrsiniz. RADYO AVŞAR 1. YAŞINDA 2006 Yılı Haziran ayı sonlarıydı. Köyümüz Avşarın güzellik kervanına yeni bir faaliyet hasleti gebeydi. Yeni gelişmeler ufuktaydı. Gazetemiz Avsar Haber, web sitemiz http://www.avsarhaber.com derken burda bir eksiklik var ama ne? diye beyin cimnastiği yaparken, aklımızda olan projeyi icraata koyup Radyo Avşar’ı vizyona soktuk. Hazırlıklar tamamlanıp servis sağlayıcıdan gerekli teknik destek alındıktan sonra, geçen yıl Haziran ayı sonunda Radyo Avsar deneme yayınına başladı. Tarih 19 Temmuz 2006’da resmen herkese duyurduk ve Radyo Avsar yayın hayatına baslamıştır dedik. Bütün dostlara haber verdik. E-mail yolladık Web sitemizde de duyurduk. İlk olarak kendi ailem yayın aldı. Eşim Fatma hanım, kızım Kadriye hanım, oğlum Mehmet efendi ve bendeniz Süleyman Altıntas ailecek bu kervanda yola çıkarak yayın hayatına başladık. İlerleyen zamanlarda kardeşim Mahmut Çetin ile eşi Nuran hanım yayın aldılar. Kervana katılan ilk sunucu arkadaslarımız oldular, kendilerine çok teşekkür ederim. Yayın sunmayı kendi ailelerimizle başlattık ki! bu platformda bir aile ortamı oluşsun, bir hosgörü zemini sağlansın istedik. Temel Felsefemiz ise herkesin çoluk çocuk gelip katılabileceği bir aile radyosu oluşturmaktı. Bacılarımızın kız kardeşlerimizin agalarımızın ve amcalarımızında rahatlıkla gelip sohbet edebilecegi bir ortam sağlayabilmek adına çaba sarf ettik. Daha sonraki zamanlarda kervana katılan Aydın’dan Mesut Çetin ve eşi Leyla hanım, aynı dönemlerde Nuray Aksu hanım, Tunceli Hozat’tan Mehmet Akif Özata kardeşim Radyomuza renk kattılar. Daha sonraları ise Bahriye Öztürk hanım ve Mahmut Toker ile, Sadik Özkan, Ömer Cetin ve esi Elif hanım, Soner Öztürk, İlçemiz Dinar’dan Ramazan Şahin ile Fransadan Bircan Öztürk hanım kardeşlerimizde Radyodaki sunuculuk kervanına katılarak bizlere destek oldular sagolsunlar. Bu arkadaşlarımız ve aşağıda dahada isimlerini zikredeceğim kardeşlerime; Avşar Kamuaoyu adına hepsine teşekkür ediyorum. İlerleyen zamanlarda Veli Özkök ve Selamet Aydın ile Havva Çetin hanım hizmette bizde varız dediler. Radyonun yükü dağıldıkça sunucularımız yetiştikçe, hızla tabana yayılmaya başladı ve hizmet sevdasında artan güzellikler olmaya başladı. Böylellikle yayın almak isteyen arkadaşların sayısı artmış oldu. Çoklu sunucusu ve Birinin işi olduğunda yayını diğer kardeşimin alabileceği bir radyo ortaya çıktı. Sabah 7-8 gibi açılan radyomuz zaman zaman gece 3-4 lere yayında açık kaldı. İşte bu Avsar’a ve Avşar’lıya Hizmet Nimettir anlayışıyla çıkılan yolda görev almanın bir zevk oldugunu, tüm arkadaşlarımız hissettiler. Bende sunuculuk yapsam soruları zihinlerde çoğalmaya başladı. Bu arada iki sefer teknik bir kazaya uğradık ve adres değiştirmek zorunda kaldık. Yaptığımız bilgi yarışmaları baya bi ilgi odağı oldu. Bu ortama, İzmir’den, Denizli’den, Ankara’dan, Antalya’dan, Isparta ve Dinar’dan Avşar’lıların katılımı ile çok güzel bir bir ortam oluştu. Tabi bu arada yurtdışındaki Gurbet kuşlarını unutmamak gerek. Birlik ve beraberliğin geri dönüşümü adına, herkesin ortak bir noktada buluşma imkanı sağlanmış oldu. Eskiden bir deyim vardı, okuru ve yazarı kendisi olan Gazete; Avşar Haber Gazetesi diye, şimdi ise; dinleyicisi ve sunucusu kendi olan Radyo; Radyo Avşar doğdu ve 1 yaşında. Buda sevindirici bir gelişme. Artısı ve eksisi ile 1. yılı geride bırakırken geriye dönüp baktığımızda acaba bu Radyo ile Avşar’lıya faydalı olabildikmi? diye bir muhasebe yaptığımızda, bize göre görünen tablonun insanlarımızı baya bir memnun etmiş olduğunu fark ediyoruz. Radyonun en güzel tarafınının eğitime teşvik olduğunu gördük. Eğitim derken; İlla da okulda eğitim olmaz. Genel eğitim, Bilgisayar konseptinde teknik bilgileri aşılamak, radyo sayesinde mümkün olduğuna da şahitlik yaptık. Kelime hazinemizin gelistigine, en önemliside klavye yazım hızımızın geliştiği ve ekran tasarim vb. Işeri yapmaya başladık. Tanışmalar, kaynaşmalar, samimiyetler ve dostluklara köprü olduk. Eskilerin ocak başında toplanıp yeni nesile eşi dostu akrabayı anlatıp öğrettikleri gibi, bizde sanal alemde bir çok akrabamızı eşimizi dostumuzu tanımış olduk. Yurt içi ve yurtdışına dağılan Avsar’lılar, yıllarca görüşmediği dostlarını Radyo Avşar’da bir anda karşılarında sürpriz olarak bulabiliyorlar. Radyoyu anlatmak mümkün değil yaşamak lazım demişti bir büyüğümüz. Pop müziklerle gençlere, THM ile orta yaş ve türkü severlere, oyun havaları ile oynamayı sevenlere, şiir saatlerinde de zaman zaman canlı şiirler, Perşembe gecelerinin vazgeçilmezi Yasin-i Şerif saatimizle, ilahilerle sizleri bambaşka alemlere götürebildiğimizi gördük. Velhasıl 1.ci yılımızı geride sizin sesiniz ve kulağınız olmaya devam edeceğiz. Takdiri sizlere bırakıyoruz. Sizler sahip çıktıkca bu Radyo Avsar’a ve Avşar’lıya hizmete devam edecektir. Radyoda sunuculuk yapan bütün arkadaşlarıma sizlerin huzurunda tekrar ama tekrar çok tesekkür ederim. İyiki varsınız diyorum. Allah hepinizden razı olsun. Dernekteki -Yük Taşıyanlar- abilerimiz gibi; sizlerde radyoda yük taşımaya talip oldunuz. Bu vesile ile tekrar görev ve hizmeti devam ettiren Dernek yönetimindeki tüm abilerimi kutluyor hayırlı hizmetlerinde kendilerine başarılar diliyorum. Dertler paylaşıldıkça, sorunlara ve iyiliklere el uzatıldıkça, yük taşımaya hep beraber gidildiğinde ço kdaha mükemmel organizasyonlara imza atacağımızı düşünüyorum. Bu arada Turhan Savran kardeşime de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bizlere yolladığı resimler Dvd ve Cd’lerle sizin isteklerinize cevab veriyoruz. Allah kendisinden razı olsun. Ayrıca çok önemli bir misyonu sanal alemde http://www.avsarhaber.com ile yerine getiren değerli Abdullah bey kardeşimede Avşar Haber sitemizde radyomuza link verdiği için teşekkür ediyorum. Allah ondanda razı olsun. Çünkü verilen link sayesinde direk olarak bazı dinleyicilerimiz radyoya gelebilmektedirler. Bir elin nesi var, iki elin sesi var Atasözünün gerçekliği açık bir şekilde ortaya çıkıyor böylece. Kamu adına Abdullah bey, Turhan bey, Dernek, Muhtarlık, Tema temsilciliğimiz, Cami Derneğimiz, ve milletin asılı olan yurt içi ve yutdışında yaşayan sizler müthiş bir dayanışma örneği veriyorsunuz. Eğer bu son 1 yılda; olaki istemeden, fark etmeden, kalp kırdıysak, sürcü lisan ettiysek, Radyo Avşar ailesi adına herkesten özür dilerim. Burdan gönüllü olmak isteyen herkese duyurulur. Buyurun sizde katılın Radyo Avsar ailesine. Saygı ve Hürmetlerimle
Radyo Avsar ailesi adına Süleyman Altıntaş - ALMANYA
RADYO AVŞAR´LA BİR YIL Hepimizce malumki iletişimin makbul olanı en çabuk olanıdır. Benim bildiğim en eski iletişim aracı mektuptu. Daha gerilere de gitmek mümkündür mutlaka. Bize göre dünyaya daha önce merhaba diyenler için. Her gelen yeni sistem bir öncekini yok etmiş. Mektup yerini telefona bırakmış istemeyerekte olsa. İnternet sayesinde ise telefonların bileti kesilerek Msn´nin hükmü geçer oldu iletişimde. Kuru kuru yazışmak biryere kadar demi. En son olarak duyu organlarımıza hitap eden Radyo Avsar’la tanıştık. Bence tanıştığımız radyo degil Avsarlılar ve yeni dostlardı. Hepimiz şunu fark ettik aslında birbirimizi çok iyi tanımıyormuşuz. Kulaktan dolma bilgilerle ya da ebeveynimizin tembihlerinden dolayı aklımızda kırık delik bişeyler kalmış. Birisiyle konuşurken haa babam dediydi diyerek şaşırabilmek için. Yani o günkü şaşırma hakkımızı kullanmak için belkide. Ama sanalda olsa yeni bir tanışma yeni kaynaşma yaşandı. Gazetemiz (Avsar Haber) ve Web sitemizden (http://www.avsarhaber.com) sonrada köylülerimiz arasında iletisimin son halkasına Radyo Avşar da eklendi. Radyo sayesinde diğer ülkedeki gurbetçi hemşehrilerimizle ve içimizde yıllardır tütsü gibi yanan hasret duyduğumuz cennet vatanımızdaki akraba ve arkadaslarımızla haber alışverişinde bulunduğumuz buluşma noktamız oldu. Zaman zaman küllendirmeyi başarsakta ya da küllendiğini zannettiğimiz hasretimizi bir nebzede olsada dindirmeye çalıştık. Diğer bütün hizmetler gibi Radyomuzda bir bayrak yarısı. İnşallah bütün Avsarlıların yardım ve desteğiyle bu bayrak daha nice senelere taşınır. İçimizdeki bir boşluğu doldurduğuna dair olumlu tepkiler alıyoruz. Bununlada kalmayıp eleştiri ve öneriler de olmalı elbette. İyiye güzele giden yolda yapılan eleştirilerin katkısı vardır diye düşünenlerdenim. Şu ana kadar olan ilgi ve alakadan ve bize desteğini hiç esirgemeyen Web sitesi emekçilerine ve Avsar Haber ekibine Radyo Avşar ailesi olarak tekrardan can-ı gönülden teşekkürler. Gazete ve Web sitemizden sonra radyoyla beraber nescafe gibi olduk 3’ü bir arada. Zaman zaman zorluklar ve acılar olsada lezzetli bir kahve olduğunu düşünüyorum. Her zaman tatlı olması mümkün değil zaten. Kahvenin makbul olanı biraz acı olanıdır. İnşallah bu kendi markalarımız olan kahvelerimizi daha nice uzun yıllar ağiz tadıyla içeriz. İçindeki şekerlerin ve kahvenin markası gün gelecek belki değişecek ama umarım kahvenin tadı hiç değişmeden gelecek nesillere intikal eder. Hep birlikte el ele gönül gönüle daha nice senelere “İyi ki doğdun Radyo Avsar“
Bu sözün anlamı vatanından ayrı olduğunda bambaşka boyutlar kazanıyor, Almanya’da yaşayan bir Afşarlı olarak gurbet köşesi ismini verdiğimiz gazetemizin bize ayrılan bölümüne duygularımı yazmak istedim. Vatanından ayrı kalmak çok zor helede buralara alışmak imkânsız özelliklede ailesi, arkadaşlarını bırakıp gelenler için. İlk oturduğumuz yerde tek Afşarlıydık çok uzak olmasa da diğer köylülerimizle çok fazla görüşemiyorduk arada olan bu görüşmeler bana bayram gibi geliyordu. Bayram deyince yüreğim cız etti o ayrı bir yara hem de çok derin, hep coşkuyu sevinçi anlatan bayramlar şimdi sadece hüzün veriyor. Beraber yapılan her şey daha zevkli ve anlamlı zaman zaman anlaşmazlıklar olsa bile buda tuzu biberi olsa gerek, yaklaşık bir senedir köylülerime yakın bir yerde oturuyoruz ve RADYO AVŞAR’ la tanıştım. Oh be dünya varmış denir ya sanki önceden varlığı bilinmiyormuş gibi bende tekrar bir aile sahibi oldum..... Özelliklede Radyo Avşar’ da sanki köyümle yeniden tanıştım. ağabeylerim, ablalarım, kardeşlerim oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Allah (C.C) hepsinde razı olsun. Bu güzel birlik ve beraberliğin bozulmamasını diliyorum.Tabi ki bunun içinde biraz çaba birazcık hoşgörü yeterli!!
Bundan …2.5 ay önce yayın hayatına başlayan RADYO AVŞAR aramızda. Hoş geldin Radyo Avşar. Bu sayede değişik bir format getirdin İnsanlarımıza, Avşarlıların kaynaşmasına canlı olarak değişik bir statü kazandırdın. Avrupa ile Türkiye’miz arasında değişik bir köprü kurdun. İl İl, İlçe İlçe İnsanlarımızı buluşturdun. İşinizde zor meşakketli bir iş. Biliyoruz ama! bundan daha güzel ne olabilir ki. Ziyaretci/dinleyici sayısı bile kısa sürede (5000) Beş binin üzerine çıkmıştır. Bundan dolayı Avşar kamuoyunun şahsında Tüm Avşarlılar adına; şahsım adına, canlı yayın yapan ve Dj liğini de Avsarlilarin üstlenmekte yarıştığı çok ama cok olumlu bu Platform için teşekkür ederiz. İnternet adresi ise http://www.flatcast.com/de/Player.aspx?sid=162472 . İnternet ortamında Avşar Haber Web, internet Ortamında Radyo Avşar, Avşar Haber Gazete, Her yıl Binlerce yeni fidanlarla yükselen ormanlarımız, arı gibi çalışan Derneğimiz ve Muhtarlığımız, Her yerde her zaman cefakarca ellerini taşın altına sokan cefakar vefakar güzel Avşarlılar, eğitimde burs işine gönül veren ve destekte bulunan bağışçılarımız, her zaman her konuda gelen talep ve ihtiyaçlara duyarsız kalmayan tüm katılımcılarımız hepinizden Allah razı olsun. İnşallah daha güzel daha iyi daha mükemmel ve faydalı işler ortaya koyacaksınız. Bizlere düşen görevde her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim. Allah emeğinizi yağlı ve bereketli, düşüncelerinizi olumlu rızıklarınızı helal, kazancınızı helal ve bol eylesin. Yediden yetmişe herkese teşekkürler. Sizleri seviyoruz. Avşar’ ın güzel insanlarına Güzel köyüm Avşar’ a her şeyin en iyisi layıktır. HER ŞEY AVŞAR İÇİN
Sevgili Mahmut; Turhan abi arasıra aktiflessen iyi olacak demissin. iyi güzel demisssin emme biliyon uzun süre pc bozuktu. hem ben destek olurum ya neden olmayayım ki. en azından ustanız sülonun bana desteğinden daha iyi destek olcağıma eminim. 5 ay oldu hala daha fotograf makinesine bile müdahale etmedi. selamalr yazılarımı ekliyorum.
Bu sene köyümüzde vişne zamanı son yıllarda olduğu gibi yine hüzünlü geçti, Oysa önceleri öylemiydi. Sezonda 800-900 ton vişne çıkarken bu rakam yıllar geçtikçe azalmaya 2007 yılı vişne hasatı geldiğinde ise 200 tona kadar düşmüştür. Bu sene köyümüze her yıl olduğu gibi dışarıdan 4 adet fabrikaların aracı kurumu gelmiştir. Bekir Coşkun Isparta Kabaca’lılara yaptığı alımla almış olduğu vişne Aroma Meyve suları fabrikasına gitmiştir. Sabahattin Tuncer’in Dinar’dan Seydi bey için aldığı vişne Akkent Meyve suyu fabrikasına, Bu sene ilk defa köyümüze gelen Dombay Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri ise, Kütahya vişne suyu fabrikasına, Ayrıca yine Isparta Kabaca’dan Ahmet bey kendisinin bizzat yapmış olduğu vişne alımları ile direk meyve suyu fabrikalarına köyümüz Avşar’ın vişnesini göndermişlerdir. İşte bu saydıklarımız alıcıların toplamında ise 2007 yılı sezonunda 200 ton vişne çıkmıştır. Çok az değilmi diğer yıllara göre Peki hiç öz eleştiri yapıyor muyuz?. Yani vişne bahçelerimize bakımını yapmada gerekli özen ve hassasiyetini gösterip ilacını, gübresini, suyunu yaptırıp toprağımızın analizini yaptırıyormuyuz. Neden bu kadar verim düştü? Hiç soruyormuyuz? Kendi kendimize bunu hesabını. İşte siz bunun adına verimsizlik deyip bunu küresel ısınmaya bağlayabilir, cep telefonlarının ve diğer uydu alıcılı cihazların çıkardığı radyasyona bağlayabilir, yakınımıza kurulan verici baz istasyonlarına bağlayabilir, yada bunun adına bilinçsiz bir üretim diyebilirsiniz. Adını ne koyarsanız koyun gün geçtikçe Avşar’da vişne üretimi kan kaybetmektedir. Çiftçimizin vişne üzerine olan umudu kırılmakta ve kazancı azalmaktadır. Ama sayıları çok az da olsa 3-5 yıl öncesinden başlayan farklı alternatif ürünlere yönelinmeside hayra alamet olup, yerinde ve çok isabetli verilen bir karardır. Bildiğimiz kadarıyla Arif Sağlam, Mülayim Çetin, Yaşar Yılmaz, Osman Özkök şu anda yazı yazarken aklımıza gelenlerden alternatif ürüne yönelen köyümüzün ilk temsilcileridir. Bu kardeşlerimizin yaptığı gibi Avşar kamuoyunun bir an önce farklı maddi getirisi olan ürünlere yönelmesi artık bir zorunluluk olsa gerek. Bodur Ceviz, Bodur Kiraz, Kayısı, Şeftali, Anason, Gebere Otu, ve Teksas Bademi gibi ürünler yetiştirilmelidir. Tabiî ki daha çok verim ve maddi getirisi olan ürünler var bunları araştırıp bulmak uygun fidan ve ürünü yetiştirmeye çalışmalıyız. Bol kazançlı günlerin gelmesi için bilinçli tarıma yönelinmesini davet ediyoruz.