Bu köşede zaman zaman Muhtar Nazım’ın şahsında muhtarlık hizmetinin daha iyi yapılması konusunda akıllar ve fikirler verdim. Ancak o beni dinledi mi? Nerdeeee. Ama ben yine de kamu hizmeti yapmaya devam edeceğim.
Duydum ki gazetemizin çıkarılması görevi, yeni yılda adaşım Sabahattin Hoca önderliğinde Dinar’daki gençliğe verilmiş. Bir kere bu gençliğe çok dikkat etmek lazım. Vişne Bayramında gördük. Adamlar emin adımlarla ve kararlı bir şekilde geliyorlar. Ben hariç gazetedeki diğer tüm yazarların pabucunu dama atacaklar. Nazım, Mehmet, Abdullah, Hasan Ergül kendinize başka köşe arayın. Oturmuşunuz köşe taşı gibi birer köşeye yaz babam yaz. Yeriniz sağlam sanmayın. Bu gençler adamı sapan taşı gibi atarlar.
Gençler çalışkan, gençler atak, gençler cevval, gençler cesur. Ama gençlerde ne yok. Tecrübe yok. Ama bende tecrübe çok. Öyle çok ki götür köpeğine dök. (Lafın gelişi) Bende zaman zaman bu tecrübelerimden birer demet yapıp sunacağım onlara. Eminim gençlerde köşe yazarlarından kimin ayağını kaydıralım, kimin maaşına zam yapalım diye düşünürken bu kıyağımı unutmazlar.
Öneri 1.
Haberler bayatlamadan sıcağı sıcağına servis edilmelidir. Vatandaş dumanı tüten kanı akan resimlerle süslenmiş haberleri görmek ister. Olay yerine yakın olmak lazım. Bunun için bir gazeteci çeşitli atraksiyonlara girişmekten çekinmemelidir. Elbette bunun riskleri olacaktır. Hangi işin riski yok ki. Örneğin şu olayda olduğu gibi :
Kaza yerinin etrafını polis kordonu ve meraklı bir kalabalık çevirmiştir.Gazetesine iyi bir haber yetiştirmek isteyen muhabir,çemberleri aşamayınca bir kurnazlık düşünerek seslenir: -Yol verin!Yol verin!Ben kaza kurbanının oğluyum! Kalabalık birazda şaşkın bir şekilde yol verir. Muhabir yaklaşır.Bir de bakar ki;arabanın önünde bir eşek cansız yatmaktadır.
Öneri 2.
Gazetenin birinci hedefi satmaktır. Satılmayan gazete ne kadar güzel olursa olsun kimse bunun farkında olmaz. Gazete dediğinde salamura edip saklanamaz ki; insanlar değerini anlayıncaya kadar bekletesin. Sattın sattın. Satamadın at çöpe. Satış yapmak için her yol mübahtır. Örnekte olduğu gibi;
Gazeteci çocuk elindeki gazetelerle bağırıyordu. - En son haber 2 Trabzon`lu gazeteci çocuk tarafından kandırıldı. O sıra orada geçmekte olan Temel merak eder ve bir gazete almaya karar verir. Gazeteyi alır ama böyle bir haber yoktur. Tam gazeteci çocuğa doğru giderken, -gazeteci çocuk: - En son haber 3 Trabzon`lu, gazeteci çocuk tarafından kandırıldı.
Bu kadar yağ bu kadar yardım boşa gitmez ve bana yol su elektrik olarak döner. Şimdilik kalın sağlıcakla. Ailenizin Yazarı Köşe Yazarı Odun Kesenin Hıh Diyeni-Sabahattin YILMAZ/İZMİR