Yeni Soluklar TEŞEKKÜRLER TURHAN BEY Geçenlerde bilgisayarıma gelen maillere baktığımda bir mesaj dikkatimi çekti. Avşar Haber gazetesine yazı yazan tüm yazarlara yazılan bir yazı idi. “…uzun süredir yapmış olduğum Avşar Haber Gazetesi hizmetini son sayıyı çıkartıp gazete çıkarma işini Dinardaki gençlere devredeceğim. Son sayı ile ilgili yazılarınızı yazıp gönderirmisiniz.. diye devam eden bir paragraflık yazı ve sonunda hakkınızı helal edin” diye biten bir cümle yazıyordu Öncelikle belki çok söylenecek söz yazılacak yazı var ama belki ilk söylenecek söz bizden yana helal olsun sende hakkını helal et Turhan Bey. Gazete tamamen sizinle bütünleşti ve gazetenin her şeyi oldun. Özellikle emeğini gayretini sıkıntılarını en iyi bilen benim. Ancak değişikliği baştan itibaren savunan ben olduğum için görev değişikliğine en çok sevinen ben oldum. En son yazımda bizimle ilgili büyük hayallerim var umutsuzluğa düşmeden bu işi çok ileriye götürecek uzun soluklu samimi insanları hayal ettiğimi yazmıştım. Bir ay sonra böyle bir gelişme olması özellikle Isparta’dan Nazım Yıldırım Bey alınan kararları anlatınca gelecekle ilgili umutlarım bütün bütün arttı. Avşar Haber Web sayfasının esas bilgi kaynağı %90 Turhan Savran bey olduğu için acaba aynı bilgi akışı sağlanacak mı aynı diyalog yakalanacak mı diye düşünürken Turhan Beyin Abi ben elimden gelen desteği yapmaya devam edeceğim diye yazdığı konuşması beni rahatlattı. Evet, Dernek Yönetimi ile Dinarlı gençler bir araya gelip konuşarak tüm yanlış anlaşılmaları ve sorunları çözdüklerini ve Derneğin artık levhası ile birlikte bir büro tutmaya karar verdiğini duymak ve sizler ilk olarak duyurmak benim için mutluluk verici bir konu. Birer birer sevdiklerimiz aramızdan ayrılıyor sözünü her ay yazmaktan çok üzülüyorum ancak elimizden gelen bir şeyde yok. Tabi bir şeylere artık hazırlıklı olmak zorundayız Hüseyin Amca (Göküş dayı) uzun süredir çok rahatsız, Köyümüzün velisi olan Kasım dayı çok rahatsız, Halil Dayı (Hacıbekir) çok rahatsız Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Hayırlı ömürler versin. Belki köyde diğer illerde belki Yurt dışında hasta sıkıntılı şifa bekleyen birçok insanımız var. Bizim çok uzaklardan duyduklarımız bunlar. Hepimiz birbirimize hayır duasında bulunalım inşallah. Bu paragrafları yazmaya devam ederken Antalya’dan Hasan Sağlam Ağabey ve Isparta’dan Hanife Akın Teyzenin aynı hafta içinde vefat Haberleri geldi. Gerçekten artık bir cümle yazamıyorum sadece Allah rahmet eylesin diyeceğim. Demek ki burası geçici bir yer ve gerçekten birer birer aramızdan ayrılan bu sevdiklerimizle bir gün mutlaka kucaklaşacak ve özlemlerimizi gidereceğiz. Yeni Avşar Haber gazete yönetimine ve geçmişte emek verenlere ayrı ayrı teşekkür ediyor. Mehmet Acar, Fehmi Yüksel, Nazım Yıldırım ve Turhan Savran…ve emeği geçen tüm ağabeyler ve arkadaşlar emekleriniz unutulmayacak. Bayrağı Devralan Sabahattin Bey ile Muammer Bey ve Dinardaki arkadaşlara yolunuz açık olsun Allah yardımcınız olsun diyorum. Avşar Haber Web sayfasındaki anketlerde ilginç ve güzel sonuçlar çıkıyor baştan bu tarafa çıkan sonuçları önümüzdeki yazılarda yayınlamayı düşünüyorum. Web sayfası ilgi ile takip ediliyor. Yeni bir hizmet video yayınlarına başladık. Emek veren ve destek olan kardeşlerim Mehmet Akif Bey ve Hüseyin Akarslan beylere tüm Avşarlılar adına bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Yeni resimler geldikçe anında Web sayfası Fotoğraf Galerisi Yeni Gelen Resimler bölümüne ekliyoruz. Daha güzel günlerde ve daha güzel yarınlarda buluşmak umuduyla hepinize saygılar sunuyorum. Son Sözüm Teşekkürler Turhan Savran Bey. Ankara Gölbaşı-Aralık 2007 Abdullah ERÇELİK- ANKARA