Tam 14 yıl önce yayın hayatına başlayan Kültür ve Haber gazetesi “AVŞAR HABER” 127. sayıya ulaşmıştır. Gazetemizi bir çocuğun yaşam evresine benzetecek olursak; Yola çıktığında doğumunu, emekleme ve yürüme dönemini Isparta’da, çocukluk döneminin ilk yıllarını ise Denizlide geçirmiştir. Artık bundan böyle de ilçemiz Dinardan çocukluğunun kalan evreleri ile tahsil hayatına büyümesine/gelişmesine devam edecektir. Onun içindir ki:
DİNAR’LA YOLA DEVAM
Gazetecilik başlı başına bir olay olup aslında onu bir ağaca (çınar ağacına) yada çocuğa benzetebiliriz. Gün geçer ayları kovalar, ay geçer yılları kovalar, yıl geçer seneleri kovalar. Derken bir bakmışsınız büyümüş gitmiş çınar ağacıda çocukta. Bu manada Avşar Haber Gazeteside; Zaman tünelinde çeşitli haberler, gündemler, makaleler, öyküler, şiirler, anılar ve aydınlatıcı bilgileri bünyesinde barındırır ve büyümesine devam eder. Değerli büyüğümüz sayın Prof. Dr. Yusuf ERDOĞAN hocamızın önderliğinde başlayan birçok yeniliklerden biri olan gazetemiz Avşar Habere bu güne kadar verdiğiniz her türlü destek ve samimiyetinizden ötürü tüm Avşar kamuoyuna teşekkür ediyorum. Bu güzelliklerin yaşaması adına ağacın bir dalı/kolu olan Avşar Haber Gazetesi yeni bir ekip ve yeni bir heyecanla, güzide bir ekip tarafından Derneğimizin değerli başkanı Sayın Remzi ÖZKÖK bey ve Yönetim Kurulu Üyeleri vasıtasıyla Dinarda bulunan arkadaşlarımıza tevdi edilmiştir. Vişne Bayramından beri yapılan girişimler sonrası, nihayet kurban bayramında bir toplantı tertip edilmiştir. Burada toplantı öncesi yaptığı girişimlerinden ötürü hassaten Yusuf ERDOĞAN hocamıza ve Faruk SAĞLAM abimize, Abdullah ERÇELİK beye, Dernek Yönetimine, son toplantının gerçekleşmesine vesile olan Dernek Başkanımız Remzi ÖZKÖK, Süleyman ÖZKAN, Avukat Ömer ÇETİN, Nazım YILDIRIM, Mehmet ACAR ve Muammer ÇOBAN beylere ve toplantı sonrası görevi devralan arkadaşlarımıza, Avşar Köyü Muhtarlığına ve Avşar kamuoyuna teşekkür ediyorum. 2005 yılının başında Ali ÖZKÖK ile beraber üstlendiğimiz, fakat yola yalnız başıma devam etmek zorunda kaldığım bu görevimi devrediyorum. Türkiye’nin ilk ve tek köy gazetesi olan AVŞAR HABER gazetemiz, artık Ocak 2008 ayından itibaren yayın hayatına ilçemiz Dinardan devam edecektir. Avşar Köyü Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneğimizin İmtiyaz sahipliğinde ve yayın sorumluluğunda olacaktır. Koordinatörlüğünü ise Sabahattin TUNCER ve Muammer ÇOBAN beyefendiler yapacaklardır. Sabahattin ve Muammer hocaya Dinardaki gençlerimizin tümü el birliği ile destek vereceklerdir. Kendilerine şimdiden yollarının açık olmasını ve nice büyük başarılara imza atmalarını temenni ediyor başarılar diliyorum. Bayrak değişiminin her zaman fayda getireceğine inanıyordum. Yeni bir soluk, yeni bir heyecan ve taze kan misali gazetemize daha iyi bir hayat verecektir. Avşar Haberi dahada ileri taşıyacaklarına yürekten inanıyoruz. Son sayımızı sizlere sunmak üzere hazırlanırken edindiğimiz bilgilere göre yenilik ve ekip ruhu adına bu çalışmanın sesleri gümbür gümbür daha şimdiden gelmeye başladı bile. Nasılımı? Kulağımıza gelen birazda gazetecilik araştırmamızın verdiği tecrübe ile Avşar Haberin sayfalarının çoğalacağı, içeriğinde bazı değişikliklere gidileceği, farklı bir yorum ve tarzda çıkartılacağı, ebadının ise şu anda mevcut haliyle çıkan gazeteden belki de iki katı büyüklükte olacağı bilgisi gelmiştir. Şahsım adıma bu güne kadar 3 yıldır yürütmüş olduğum bu görevde inanın birçok zorluklarla karşılaştım. Takdir edersiniz ki yalnız yapılamayacak kadar çok zor olan bu görevi alnımın akıyla tamamladığımı düşünüyorum. Elbette hatalarım olmuştur. Sehven yaptığım yanlışlıklar olmuştur. Belki bir köylümün her hangi bir bilgisini gündeme taşıyamamışımdır. Neden olarak ta bir şekilde o bilginin ya da gündemin tarafıma ulaşmadığındandır. Yada tarafıma verilen bilgi eksikliğinden kaynaklandığındandır. Hiçbir kimseye yazı ve fotoğraf konusunda farklı muamele yapmadım. Hatta hiç ilgilenmeyen bir kısım kardeşlerimizin bazı bilgilerini ve fotoğraflarını bile o platformlara taşıdım. Gazetemizin en çok okunan belki de birçoğunuzun sadece gündeme bakıp ta bir kenara atıverdiği 2. sayfadaki gündemi sürekli takip edip, temsilcilerimize telefon açarak, internet üzerinden diğer köylülerimizden bilgiler alarak, bu köşeyi sürekli güncel tutmaya çalıştım. Yeri gelmişken noktası ve virgülüne varana kadar gazeteyi hatmeden defalarca okuyanları da biliyoruz kendilerini tenzih ediyorum. Şahsım adıma kendime şunu düstur edinmiştim: İlk önce Allah rızası, sonra bazı olguları iyi analiz ederek bu günü ve geleceğin getireceği hadiseleri tahmin etmeye çalıştım. Ama en çok üzüldüğüm nokta ise hala daha büyük çoğunluğun gazetelerini almalarına rağmen ücretini/aidatlarını ödemedikleri konusundaki duyarsızlıkları bizi üzüntüye ve sıkıntıya sokmuştur. İnanın 3 yıldır yürütmüş olduğum bu görevde aidatlarını ödeyemeyen köylülerimiz mevcuttur. Defaten söylemlerimizden sonra gazetenin arasında uyarı yazısı ve temsilcilerimizin aracılığıyla hatırlatmamıza rağmen gerekli hassasiyet gösterilmemiştir. Bu süreçte çok güzel şeylerde olmuştur. Sizlerin desteği ile çok harika bir bilgisayar ve dijital fotoğraf makinesi gazetemizin demirbaşları arasına kazandırılmıştır. Şundan emin olunki elinizdeki bu değer inanın manevi boyutu çok yüksek olan bir hadisedir. Birçok küçük ve orta ölçekli ilçede dahi gazete çıkmazken biz köy olarak bir gazeteye sahibiz. Bunun dışarıdaki yansımasını inanın mükemmel bir şekilde görüyoruz ve şahit oluyoruz. Gazetenin yaşatılması adına senelik olarak vereceğiniz 15 lira inanın çok manidardır. Bu nedir aslında biliyor musunuz? Vereceğiniz bu cüzi rakamla örf adet ve geleneklerimizin en güzel bir şekilde yaşaması demektir. Gelecekteki şimdinin küçükleri için bu değerin Avşar nesline de önemli bir ışık kaynağı olacağına inancımız tamdır. İşte bu manada Avşar kültürü kaybolmadan yozlaşmadan yıllar sonra bile yaşayacaktır. Bu vesileyle Başta sayın büyüğüm Prof. Dr. Yusuf ERDOĞAN hocama, Dernek Yönetimine, benden önce bu görevi Isparta’da yürüten arkadaşlarıma, yeni görevi devralan arkadaşlarıma, köşe yazarlarımıza, İl, ilçe, köy ve yurtdışı temsilcilerimize, makale, anı, fıkra, şiir, hikâye/öykü, bulmaca, kültür ve çeşitli türde yazı gönderen herkese, okuyucularımıza/abonelerimize, Avşar Haber Web’te üstlenmiş olduğu görev ile Sayın Abdullah ERÇELİK beye, Radyo Avşar’daki üstlendiği görevle Sayın Süleyman ALTINTAŞ ve Radyo Avşarın güzide sunucuları ile Radyo Avşar ailesine, Köyümüz Avşarda ikamet eden köy sakinleri ile Türkiye’nin her yerinde yaşayan köylümüz Avşarlılara, Yurtdışında yaşayan köylümüz Avşarlılara tek tek teşekkür ediyorum. Hepinizden haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Üzerime düşen ve 3 yıldır yürüttüğüm bu sorumluluğumu ziyadesi ile yerine getirdiğimi ve alnımın akıyla da bu görevi ifa ettiğimi düşünüyorum. Bilmeden kırdığım, sehven gazeteye haber ya da bilgisini yazamadığım ya da sehven yanlış girdiğim, küçük büyük herkesten özür diliyor bir kez daha hakkınızı helal etmenizi istirham ediyorum. Emmilerim, bibilerim, dezelerim, bacılarım, gardaşlarım, agalarım, dedelerim, ebelerim, gönüldaşlarım, Avşar köylülerim hepinizi çok seviyorum. HER ŞEY AVŞAR İÇİN Sağlıcakla kalın dostça kalın.