İşte yine bir yılın sonu daha geldi. Hayatımızla ilgili planlarımızın bazılarını yaptık bazılarını ise önümüzdeki seneye bıraktık. Bu beklentilerimiz hep var. Bunun adı “Umut”tur. İnsanlar umutları sayesinde daha güçlü yaşarlar onların ayakta durmaları bu umutları sayesinde olur. İnsan için umut bitip tükenmeyen bir enerji gibidir. Çünkü hep vardır. Umutlarımız hüsranla sonuçlanınca bunun etkisinden hemen kurtulur kendimize yeni hedefler seçeriz. Bence yaşamın en güzel yanı da budur. Her insan kendi çerçevesinde bir şeyler tasarlar. Umutlarımızın tükendiğini düşünemiyorum bile. O zaman belirli bir süre ömrü kalmış bir insan gibi oluruz. Hayatın bizim için anlamı olmaz. Ayrıca yaşadığımız hiçbir olayı tesadüf diye adlandıramayız. Hayatta tesadüflere yer yok. İnsan bazen beklemediği bir olayla karşılaşınca tesadüfen olduğunu söyler. Ama bizim hayatımız kazandıklarımızdan ibarettir. Yani iyiliği de biz kötülüğü de biz kazanırız. Hayatımızda yaşadığımız her şey bize bazen bir lütuf bazen uyarıdır. Tabi ki bunlardan almamız gerekenleri alır. Davranışlarımızı ona göre değiştirirsek. Öyle çok insan tanıdık ki onların çoğu şu an aramızda yoklar. Eğer iyi şeyler yaptılar ve insanlara karşı davranmaları gerektiği gibi davranıp onlara yapabildikleri yardımı yaptılarsa onlar çok şey kazandılar. İnsanın dünyaya geliş sebebi belli. Onun için bize verilen ömrün değerini bilmeliyiz. Gereği gibi yaşamalıyız. Gözetmemiz gerekenleri de gözetmeliyiz. Turan SAVRAN kardeşim beni arayıp bu sayının kendisinin çıkartacağı son sayı olacağını, bir bayrak değişiminin gerektiğini ve bunun zamanının da bu son sayıdan sonra olacağını söyledi. Kendisinin çok emeği geçti. Ona teşekkür ediyorum. İnsanlarla uğraşmak çok zor. Ayrıca birçok kişinin gazete aidatlarını vermediğini söyledi. Bu da bence çok ayıp. Ayrıca ben bir olaya şahit oldum bazı insanlar hemen görevinin başıydı. Ona ne eleştiriler getirdi. Şahsen ben olsam dayanamazdım. Bu işler kolay değil. Kendisine bizlere verdiği hizmetten dolayı sizin huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum. Gelecek yeni ekibe de daha şimdiden başarılar diliyorum. Sabırlı olmak lazım. Bu işler kolay değil. Göreve talip oldukları içinde onları kutluyorum. Bende bu işin Dinar’dan yapılması gerektiğini savunuyordum. Dernek yönetimi de özellikle aidatlar konusunda daha duyarlı olmalıdır. Kimseyi mağdur etmemelidir. Yeni yılın herkese ümit ettiklerini getirmesi dileğiyle…