Avşar Köyü Sosyal Kültür Ve Dayanışma Derneğimizin Genel Kurulu 13.05.2007 günü köy kıraathanesinde yapılmış olup Yönetimin devamına katılımcı üyelerin oy birliğiyle devam kararı alınmıştır. HİZMETE DEVAM Tarih Mayıs ayının 13’ünü gösteriyordu. Sabah saat 10,00’dan itibaren Dernek yönetimi ve üyelerinin katılımıyla saat 11,30 gibi Genel Kurul gündemine geçilmiştir. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Gündem maddelerini görüşmek üzere Başkan Yardımcısı Arif SAĞLAM tarafından Divan Üyelerinin görev dağılımı ve bilgilendirme konuşmasını yapmıştır. Divan Başkanlığına M. Ali ÖZATA, Kâtip Üyeliğe Kazım AYGÜNDÜZ seçilmiştir. Dernek Başkanı Remzi ÖZKÖK açılış konuşmasında, genel gelir gider durumu ve mali kayıtların ibra bilgilerini yani yönetim kurulu raporunu okumuştur. Arif SAĞLAM Tüzük değişikliği ile ilgili 2908 sayılı Dernekler yasasına bağlı olarak değişen yasa maddelerini açıkladı. Akabinde derneğimize dilekçe veren ve kanunen sakıncası olmayan herkes derneğimize üye olabilir dedi. Bunun için üyelerimizden bir adet Nüfus cüzdanı fotokopisi ve yılda bir sefer 5 YTL aidat talep edilecektir. Divan Başkanı M.Ali ÖZATA yeni yönetime talip olmak yönetime girmek isteyen ve başkaca görev almak isteyen varsa lütfen buyursun dediğinde; Orada Bulunan sakinlerden Muhtar Nazım Aygündüz, Mehmet Acar, Ömer Çetin, Süleyman Özkan, Sadık Özkan, İsmail Yılmaz, Ramazan Yıldız, Bekir Yıldız, Cengiz Sağlam, Osman Yıldız, Sadık Acar, Kadir Özkök, Mehmet Gencer, Fevzi Çoban, Sinan Çoban, Mehmet Çoban, Mehmet Yılmaz, Kazım Erçelik, Rasim Aygündüz, Mehmet Yılmaz (Eski Muhtar), tarafından hepsinin ortak tavrı şu idi: Derneğimizin çalışmalarımızdan çok memnunuz, kendilerine teşekkür ediyor, görevlerine devam etmelerini istiyoruz dediler. Farklı düşüncede Matbaacı İsmail Yılmaz ben bu arkadaşlarımın içinde olduğum için yakinen biliyorum ki, arkadaşlarımız yoruldular buna rağmen acımasızca eleştiride alıyorlar 3–5 kişiden de olsa onun için aslında o eleştiren arkadaşlarımızın şimdi burada olmasını ve Dernek yönetimine talip olmalarını arzu ederdim dedi. Bizden söz isteyen Avukat Ömer Çetin ise arkadaşlarımız gecesini gündüzüne katıyorlar esnaf oldukları içinde özel dükkânlarını kapatıp Avşar için bizim için koşturuyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum ve birkaç konuyu sizinle paylaşmak istiyorum dedi. Dernekler yasasına göre 657 sayılı yasayla çalışan Devlet Memurları derneklere üye olabilirler. Onun için köylümüz memurlarının hepsini derneğe üye olmalarını talep ediyorum dedi. Ayrıca AB projeleri kapsamında özellikle dikilen fidanların Muhtarlık ve derneğin yapacağı ortak bir çalışmayla ele alınıp projesinin yapılarak mutlaka faydalanılması gerektiğini, böylece en az 8–10 köylümüz insanının da burada ücretli olarak bu fondan destekle çalışabileceğini beyan etti. Son olarak Kazım Aygündüz öncelikle köyümüze hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle geçtiğimiz hafta Avşar Haber Web sitemizde derneğimize yapılan eleştirileri hak etmediğimizi söylüyorum. Eleştirileri sanal alem üzerinden değilde yüzümüze söyleseydi, çok daha şık olacaktı. Bu arkadaşımızı şiddetle kınıyorum dedi. Keşke bu gün aramızda daha kalabalık bir kitle olsaydı. Bu bir demokrasidir. Bu ortamdan çıkacak çok sesli oluşumdan daha parlak fikirler çıkabilirdi dedi. Arif Sağlam ise Yönetimin yenilenmesini istiyorduk ama yeni yönetime talip olacak insanlar olmadığı için 7 yıllık hizmeti yarıda bırakmak istemiyoruz, aynen göreve devam ediyoruz. Avşar köyüne hayırlı olsun dedi. Dernek Başkanı Remzi Özkök ise buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum bize tekrar bu görevi layık gördükleri için herkese çok teşekkür ediyorum hayırlı olsun dedi. Saat 13,42 itibariyle görüşülen tüm maddeler üzerinde oy birliğiyle karar alınmış alıp Köyümüz Avşar için hayırlı olsun. Dernek yönetimimize yeni görevlerinde hayırlı olsun başarılarının ve hizmetlerinin devamını dileriz. Daha sonra hep birlikte kör çeşmeye piknik yapılmaya gidilmiştir.