Gazetecilik ve Çınar Gazetecilik, çınar ağacına benzer. Zaten kâğıdı da ağaçtan yapılmıyor mu? Bir meslek ki... Çok yönlü. Diğer mesleklere hiç benzemez. O kadar çok dalları var ki… Haber, aktüalite, magazin, spor, kültür… Gazeteci de her bir dala konmuş kuş misali. Hangi dala kondu ise o dalın nağmelerini döktürür. Gazetecilerin ortak yönlerinden biri, kendilerini devamlı surette yenilemeleri gerektiğidir. Günceli devamlı takip etmek zorunda oluşlarıdır. Geleceği iyi okuyabilmeleridir. Bence başarılı, mesleğinde iyi bir gazeteci dünü iyi analiz eden, bugünü iyi okuyan ve geleceği de bunlara göre tahmin edendir. Okuyucusunun ihtiyacına cevap verebilendir. Onu doyurabilendir. Mahallî Gazetelerin Fonksiyonları Mahallî gazeteler, yöre insanını anlatır. Dertlerini, tasalarını, sevinçlerini anlatır. Ölümlerini, hastalıklarını anlatır. Düğünlerini bayramlarını anlatır. İnsanlar arasında bağları kuvvetlendirir. Birbirlerini aramalarına, hal-hatır sormalarına ve ziyaret etmelerine vesile olur. Birlik ve beraberliği pekiştirir. İnsanların acısını, sevincini paylaşmalarına zemin hazırlar. Yörenin örf ve adetlerinin yaşatılmasını, gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlar. Geçmişi günümüze ve oradan da geleceğe taşır. Gelecek kuşakların da bu örf ve adetleri yaşatarak, kültürün kaybolmadan, yozlaşmadan yaşatılmasını sağlar. Bence en önemli vasfı da budur. İşte uzun süredir köyünüzde çıkan Avşar Haberin bu misyonu ziyadesi ile yerine getirdiğini düşünüyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.. Gazetenizin şahsında böyle güzel hasletleri bünyenizde barındırdığınız için tüm Avşar Köyü halkını kutluyor ve tebrik ediyorum. ( Hele hele Ağaç dikim olayınız beni çok duygulandırıyor. ) Gazeteler, basın İnsanlara bilgi verir. Gerekli bilgileri aktarır. Geleceğin gazetecilerini yetiştirir. Bu sayede gelecekte önemli ve yetenekli gazeteciler buralardan yetişebilir. Çırak-usta ilişkisi gibi içinde yetenek olanlar için buralar bir fırsat yerleridir. Mahallî gazeteler yaşatılmalı, yöre insanları buna sahip çıkmalı ve yerel yönetimler de desteklemelidir. Daha sayamadığımız önemli fonksiyonları yerine getiren bu hizmetler yaşatılmalıdır. Bu konuda hepimize bir sorumluluk yüklemektedir. Avşar Haber gazetesini bu yönden destekliyorum. Örf adet ve geleneklerini, en güzel bir şekilde; birçok orta ve küçük ölçekli ilçede dahi çıkmayan gazeteleri ile yaşattıkları için, Yayınlarının daha nice on yıllara ulaşması adına üzerimize düşen sorumlulukları yapmamızı ve gerekli her türlü desteği vermemiz gerektiğini düşünüyorum.
Hasan ULUSOY Fatih İ.Ö.O. Müdür Yardımcısı - DENİZLİ