PEYGAMBERİMİZİN ÖZLÜ BİR HUTBESİ --------------------------------------------------------------------------------1-Sözlerin en doğrusu, Kitâbullah'tır.2-En sağlam ip, Kelime-i Tevhid'dir.3-Milletlerin en hayırlısı, İbrahim(AS)'ın milletidir.4-Sünnetlerin en hayırlısı, Muhammed'in(SAV) sünnetidir. 5-Sözlerin en şereflisi, zikrullahtır.6-Kıssaların en güzeli, Kur'an'ı Kerim kıssalarıdır.7-Emirlerin en hayırlısı, farzlardır.8-İşlerin en kötüsü, bidatlardır.9-Rehberliğin en güzeli, Peygamberin rehberliğidir. 10-En şerefli ölüm, şehitliktir.11-En kötü körlük, hidayete erdikten sonra sapmaktır.12-İlmin en hayırlısı, yararlı olandır.13-Rehberliğin en hayırlısı, uyulandır.14-Körlüğün en şerlisi kalp körlüğüdür.15-Veren el, alan elden hayırlıdır.16-Az olup yeten, çok olup meşgul edenden hayırlıdır.17-Mazeretin en kötüsü, ölüm anındakidir. 18-Pişmanlığın en kötüsü, kıyamet günüdeki pişmanlıktır. 19-İnsanların bazıları namaza geç gelirler, bazıları da Allah'ı az zikrederler.20-Hataların en büyüğü yalancılıktır.21-Zenginliğin en hayırlısı, gönül zenginliğidir.22-Azığın en hayırlısı takvadır. 23-Hikmetin başı Allah'ın korkusudur.24-Allah'ın, kulun kalbine ilka ettiğinin en hayırlsı yakîndir.(kesin bilgi, şüphesiz gerçek) 25-Şüphe, küfürdür.26-Musibette yaka paça yırtmak, cahiliyye adetleridir. 27-Devlet malından çalmak cehennem azığıdır.28-Zekatı verilmeyen para, kıyamet günü dağdır(zekatını vermediği para, cehenneme atılarak kızdırılır, sağı solu dağlanır) 29-Şiir(şehvet uyandırırsa) iblisin düdüğüdür. 30-İçki, bütün kötülüklerin anasıdır31-Kötü kadınlar şeytanın kemendidir.32-Gençlik, delilikten bir şubedir.33-Kazancın en kötüsü, faizdir. 34-Yenilen şeyin en şerlisi, yetim malıdır. 35-Cennetlik, başkasından ders alandır.36-Cehennemlik, anasının karnında cehennemlik olandır(iradesini kötüye kullanandır)37- Gideceğiniz yer, dört arşın yerdir(kabirdir) 38-İşin itibarı sonunadır. 39-En kötü rivayet, yalandır.40-Her gelecek yakındır.41-Mümine sövmek günahtır.42-Mümini öldürmek küfürdür.43-Müminin gıybetini yapmak günahtır. 44-Müminin malı canı gibi haramdır. 45-Kim bağışlarsa, Allah da onu bağışlar.46-Kim affederse, Allah da onu affeder.47-Kim öfkesini yenerse, Allah onu mükafatlandırır.48-Kim belalarla sabrederse, Allah, onun kaybettiğini ikmal eder. 49-Kim gösteriş yaparsa, Allah kıyamet günü ona gösterir.50-Kim sabrederse Allah mükafatını kat kat artırır.51-Kim isyan ederse, Allah onu cezalandırır. Ey Allahım! Beni ve ümmetimi affet! Ey Allahım! Beni ve ümmetimi affet!Ey Allahım! Beni ve ümmetimi affet!Benim ve sizin için Allah'tan af dilerim